Podijeli članak

- Stanje pravosudnog policajaca koji je na riječkom sudu zadobio tešku prostrijelnu ranu mozga prilikom slučajnog okidanja službenog pištolja i dalje je vrlo ozbiljno.

"Pacijent je i dalje životno ugrožen i borimo se za njegov život", kazao je u četvrtak Novom listu Alen Protić, načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Rijeka u čijoj je jedinci intenzivnog liječenja smješten teško povrijeđeni policajac.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske jučer je službeno je potvrdilo da je 12. stuenoga 2019. godine u prizemlju Županijskog suda u Rijeci u 13.30 sati službenik pravosudne policije Službe osiguranja pravosudnih tijela prilikom zaduživanja službenog vatrenog oružja, izvršio opaljenje te je došlo do ranjavanja u području glave nakon čega je hitno hospitaliziran.

"Nesretni događaj zbio se u prostoru namijenjenom za potrebe službenika pravosudne policije prilagođenom za obavljanje propisanih radnji prilikom zaduživanja/razduživanja službenog naoružanja. Događaju je svjedočilo troje službenika pravosudne policije koji su u to vrijeme takođe boravili u navedenom prostoru.

Povrijeđeni službenik je u lipnju ove godine, nakon dugogodišnjeg rada u Zatvoru u Rijeci, na vlastiti zahtjev trajno premješten u Službu osiguranja pravosudnih tijela i raspoređen na obavljanje poslova u Ispostavu – Pododsjek osiguranja u Rijeci", navodi se u priopćenju.