Podijeli članak

U ovim teškim vremenima kad se skidaju ušteđevine, ne isplaćuju plaće, prazne police, i gleda se samo prema logici “u se , na se”  postoje i LJudi. Ljudi s velikim LJ. Humanisti, poduzetnici  i vlasnici tvrtki koji nikad nisu prodali dušu novcu i koji u ovoj krizi iznimno misle na svoje uposlene. Kao na prijatelje. Ne kao na podređene.

Dokaz da je to tako, nekoliko je poruka koje smo dobili od uposlenika  poznate mostarske stomatološke poliklinike. Odlučili smo ih objaviti kako smo ih dobili, iako su nas zamolili da sadržaj istih promijenimo:

“Mi se između sebe smatramo obitelji i to je stvarno tako, svi pomažemo jedni drugima, a kad je neko u nekoj gabuli svi skočimo zajedno  pomoći mu. Mi uposleni nismo im samo broj, ni netko do koga im nije stalo na toj ljudskoj razini. Uvijek su tu za nas, u pola dana u pola noći… I ja uvijek kažem dabogda  svakom bilo kako je meni iskreno… “

“Pozdrav, voljeli bi se zahvaliti vlasnicima tvrtke u kojoj radimo pošto su svima nama koji smo zaposleni a ima nas 54, od toga ima 14 doktora,  dali financijsku pomoć koja nije mala u ovim teškim vremenima, pa bi im se zahvalili nekako, makar ovako simbolički. Ali ako možete napisati samo npr. “Najveća poliklinika” itd. jer vjerujem da bi se oni ljutili ako bi to javno išlo s imenima.


Kao što vidite odbili smo molbu djelatnika Poliklinike Jurišić da ne objavimo o kome se radi. Smatramo da je izuzetno važno da se vrednuju javno pozitivni primjeri, da se zna o kome se radi i da se takvi primjeri našeg društva istaknu imenima i prezimenima. Upravo kao paradigma vrijednosti kakvima stremimo.

Želimo u ova teška vremena kakva jesu upravo potaknuti i ostale tvrtke koje mogu pomoći i  misle jednako na svoje radnike kao što to čine ugledni mostarski lječnici dr. Sanja i dr. Gordan Jurišić.

Znamo i da postoje mnogi poduzetnici s daleko većim brojem zaposlenih koji bi željeli učiniti isto al zbog glomaznosti sustava i glada javnog sektora, u ovoj situaciji to ne mogu. Oni su također u našim srcima.

IZVOR: Poskok.info