Podijeli članak

Ako ikada možemo reći da su reakcije bile podvojene, to vrijedi u slučaju Franke Batelić i njene pjesme 'Crazy' s kojom će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu. Optužbe za plagijat pobijene su, ali stoji da su mnogi kritičari bili blago razočarani zvukom, kao i neki obožavatelji.

Kako piše Slobodna Dalmacija, zbijale su se čak i šale na račun prijevoda pjesme (izvodi ju na engleskom, a na hrvatskom zvuči jednostavno - čudno), komentirao se stil pjevanja, ali sve kritike pale su u vodu nakon prve probe na Eurosongu. Franka je, složili su se svi, izdominirala pozornicom.

Ne samo da je nastupila u predivnoj, poluprozirnoj haljini sa svjetlucavim detaljima i čipkom, već je i iznijela skladbu baš 'kako treba' i oborila s nogu sve sumnjičave posjetitelje natjecanja. U Altice Areni u Lisabonu nastupilo je pravo oduševljenje, lošoj poziciji na kladionicama unatoč.
 

Uslijedili su i odjednom optimistični detalji na društvenim mrežama.

"Smiješi nam se finale, pometi konkurenciju.You go girl!", "Razvalila si", "Ajme koja haljina.. Divnaaaa!", zaredali su se komplimenti.

Javio se i jedan pronicljivi pratitelj. "Gledao sam reakcije uživo sa tvoje probe iz press centra wiwibloggsa i esc-prinz-bloga: classy, beautiful, strong vocals, biggest applause till now in the press centre!" ("profinjena, prekrasna, jak vokal, najveći aplauz dosad u press centru"), poručio je Franki nakon što je proučio reakcije okupljenih.

Kako će pjesma proći kod zahtjevnje publike saznat ćemo uskoro, ali zasad su reakcije i više nego pozitivne.