Podijeli članak

Do velikog revanša između Stipe Miočića i Daniela Cormiera ostala su još samo četiri dana.

Više od godinu dana borac podrijetlom iz Rtine pokraj Zadra čeka na priliku za povratak šampionskog pojasa UFC-a u teškoj kategoriji.
 
Borba će se održati u Anaheimu u noći na nedjelju prema hrvatskom vremenu na eventu UFC 241. Logično, UFC je serijal vlogova UFC 241 Embedded posvetio pripremama njih dvojice, iako se na kraju osmominutne epizode posvetio i Anthonyju Pettisu, koji se na istom eventu bori protiv Natea Diaza, prenosi Index.hr.
 
Epizoda počinje pogledom na kondicijske pripreme Daniela Cormiera u Gilroyu u Kaliforniji.
 
Ovo mi je najveća borba života. Stipe je dugo bio nositelj standarda u ovoj diviziji pa ako ga pobijedim dvaput, bez repova, bit će to zaista posebno, rekao je 40-godišnji Cormier, jedan od samo četiri borca u povijesti UFC-a koji su istovremeno držali pojas u dvije divizije i prvi koji je barem jedanput obranio obje titule (prvak je i u poluteškoj kategoriji).
 

Očekujem supertešku borbu, Stipe je sad motiviraniji i gladniji, priprema se cijelu godinu. Ne očekujem da će borba biti poput prošle, ovo će biti pravi rat, nadovezao se Cormierov trener Javier Mendez.
 
Potom se selimo u Independence u Ohiju, rodni grad Stipe Miočića. Vozimo se s njim prema dvorani Strong Style u automobilu s čijeg se retrovizora njišu krunica i boksačke rukavice s uzorkom hrvatske zastave.
 
On se više posvetio rezimiranju onoga što mu se događalo od 7. srpnja 2018., odnosno nakon prve borbe s D.C.-jem.
 
Prošla je godina dana i nabrijan sam. Nakon poraza shvatio sam da se sve događa s razlogom. Dva tjedna nakon borbe dobio sam kćer i malo uživao u životu, rekao je Stipe.
 
Drugi dio priloga o Miočiću borca hrvatskih korijena prati na treningu u dvorani. Dok punom snagom vozi stacionarni bicikl, Miočić pokušava pjevati “Eye of the Tiger”, vječni hit iz “Rockyja III”, koji je postao simbol za naporne pripreme.
 
Nije se proslavio, što se može dobro čuti, ali i vidjeti prema reakcijama njegova stožera.