Podijeli članak

Dva pilota Vojske Srbije poginula su danas prilikom pada aviona "mig 21"  u mjestu Brasina kod Malog Zvornika, dok su obavljala letačke zadatke, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije.

Iz resornog ministarstva navode da je avion pao oko 9:00 sati, te da će nakon obavještavanja članova obitelji poginulih pilota biti objavljena i njihova imena.

Iz Ministarstva obrane su ranije priopćili da je avion "mig 21" pregledan prije polijetanja u skladu sa svim procedurama, te da je konstatirano da je ispravan i spreman za let.

Mjesto tragedije obišli su ministar obrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog zrakoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. zrakoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji su razgovarali s očevicima.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje izvanrednog događaja na čelu s načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem.

Komandant Ratnog zrakoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona "mig 21" koju vodi načelnik stožera Komande Ratnog zrakoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Sućut obiteljima poginulih pilota uputili su predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Aleksandar Vulin i  general Milan Mojsilović.

RTS neslužbeno saznaje da piloti nisu uspjeli da se katapultiraju, kao i da je ozlijeđen i mještanin u čije dvorište je avion pao.

Mještanin je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, smješten je u bolnicu u Loznici i pri svijesti je.