Podijeli članak

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Filipa Zavadlava zbog počinjenja tri kaznena djela.

Tereti ga se za teško ubojstvo, općeopasnu radnju te posjedovanje oružja.

Kako piše u optužnici, stavlja mu se na teret da je 11. siječnja u Splitu radi ranije planiranu osvetu prema broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno nabavio automatsku pušku marke Kalašnjikov i naoružan došao na predio Šperuna u Velom Varošu.

Potom je prema dvojici muškaraca u namjeri da ih usmrti ispalio veliki broj hitaca, a obojica su preminula. Nakon toga, okrivljenik je krenuo dalje sa svojim pohodom te nakon što nije nikog zatekao kod kuće do koje je došao, nastavio kretanje i naišao na trećeg oštećenika kojeg je također usmrtio, piše 24sata.hr.

Uz to, Zavadlava se tereti i da je bio svjestan kako time dovodi u opasnost život, tijelo i imovinu većeg broja ljudi i vozila koja su tu bila ili su prolazila. Tim hicima je oštećen osobni automobil Hyundai Matrix u kojem su bile tri osobe, kao i parkirani Audi A3. Došlo je i do oštećenja vrata jedne od kuća u Jerinoj ulici na Šperunu.

Ako Zavadlav bude osuđen, prijeti mu do 50 godina zatvora.