Podijeli članak

Početak radova na dionici  Počitelj – Zvirovići LOT 1 održati 22. studenog 2019.godine u 10h Vojarna Dretelj u Čapljini.

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1 u ukupnoj dužini od 10,1km je od izuzetne važnosti za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom biti direktno autocestom povezan ovaj dio Hercegovine sa Međugorjem i Europskom Unijom (granični prijelaz Bijača sa Republikom Hrvatskom).   

Lot 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići. Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog lota. Izvođač radova je China State Construction Engineering Corporation Limited (Kina).
Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB).

Na samoj ceremoniji o izgradnji ovog dijela dionice govor će održati:  Gospodin Tang Hao ( čelnik CSCEC) ,Federalni Ministar prometa i komunikacije Denis Lasić , Gospodin Ji Ping (Kineski Veleposlanik u BiH) i  Dr. Dragan Čović ( Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine)