Podijeli članak

U migrantskom kampu na lokalitetu Lipe, kod Bihaća, došlo do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila, a policija je bila prinuđena da upotrijebi vatreno oružje, odnosno da ispalili hice upozorenja u zrak.

Načelnica Krim-policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanske županije Snežana Galić rekla je Srni da je sve počelo u ponedjeljak, 11. svibnja, u 1.30 sati iza ponoći kada se od 200 do 300 migranta pobunilo zato što im, navodno, nije omogućena liječnička pomoć, piše Srna. 

Prema njenim riječima, migranti iz ovog centra bacali su kamenje i druge predmete prema policajcima i radnicima koji rade na osiguranju kampa, ali povrijeđenih nije bilo.

"Da bi zaštitili sebe i svoje živote, policijski službenici su u tom trenutku ispalili dva hica upozorenja u zrak, a u centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda", navela je Galić.

Ona je istaknula da je situacija u kampu trenutno mirna, te da pripadnici županijskog MUP-a rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i identifikaciji inicijatora pobune.

Galić je rekla da pripadnici MUP-a svakodnevno provode aktivnosti kada je riječ o izmještanju migranata sa javnih površina i iz napuštenih objekata u Bihaću.

"Odvozimo ih u kamp Lipa, a oni se vraćaju. Migrantima je interesantan Bihać i granica, odnosno izlaz u zemlje EU", istaknula je Galić i dodala da su i jutros dva autobusa sa migrantima odvezena u ovaj kamp.