Podijeli članak

Predsjednik Vlade obavio je inicijalni krug konzultacija sa svim izabranim predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om te Reformistima. Oni daju jasnu potporu novoj parlamentarnoj većini i Vladi HDZ-a koju će predvoditi Andrej Plenković, napisao je na Twitteru glasnogovornik Vlade Marko Milić.

-Ovakav rezultat nas obvezuje da nastavimo odgovorno i odvažno raditi za bolju i sigurnu Hrvatsku - napisao je danas Andrej Plenković na Twitteru uz čestitku svima koji su glasali i tako odredili smjer Hrvatske.

-Rezultati izbora, politike koje su prezentirane, pokazuju da su moguće i drugačije koalicije. Sutra ćemo na predsjedništvu stranke razgovarati o našem sljedećem koraku i razgovoru koji sam vodio s predsjednikom Vlade - rekao je Milorad Pupovac za N1. Rekao je da su razmijenili čestitke i najavili razgovore.

-Nemamo što tu raspravljati, mi dajemo svoj glas, kao što smo i prije najavili. Dat će svoj potpis i Predrag Štromar iz HNS-a. To je gotovo i neka Plenković što prije sastavi Vladu i krene raditi. Ne tražimo nikakva ministarstva niti pozicije, tražimo samo korektan odnos prema projektima na sjeveru Hrvatske - rekao je za 24sata Radimir Čačić. 

On je uvjeren da će uskoro i još zastupnika podržati Vladu i da će Plenković stabilno vladati četiri godine jer ga nema tko ucjenjivati.