Podijeli članak

S velikim uspjehom su rukometašice mostarskog Zrinjskog okončale prošlu sezonu Premier lige u kojoj su suvereno osvojile naslov prvakinja Bosne i Hercegovine, ostvarile najbolji plasman jednog bh. ženskog kluba u Challenge Cupu (četvrtfinale), te igrale polufinale Kupa BiH.

Međutim, teška materijalna situacija u kojoj su djevojke igrale bez naknada za svoj trud i odlične rezultate te osnovnih uvjeta za trening, na kraju je uvjetovala otkaz trenerice Ane Papak, a u jednom trenutku i prijetila rasulom ekipe. Od završetka sezone ništa previše se nije dogodilo kako bi se uvele promjene jer Uprava još nije posložena, ali se čini kako bi Plemkinje ipak mogle ostati na okupu. Pozitivno je i to kako je klub ipak prijavljen za nastup u Kupu EHF.

„Ekipa je još na okupu i lagano trenira, tako će biti do kraja ovog mjeseca kako ne bismo pravile veliku stanku i kako bismo zadržale formu. Kada krene prijelazni rok, nadam se da nitko od igračica neće otići, nego da ćemo se čak i pojačati, kaže Ivana Mlakić koja zajedno s tajnikom Robertom Grgićem vodi treninge posljednjih mjesec dana.

Razlog više djevojkama za ostanak u klubu je svakako i nastup u Europi.

„Žao mi je što se prethodnih godina događalo da odustanemo od igranja europskih kupova, jer onda sva borba kroz domaća natjecanja gubi smisao. To je ipak veliko iskustvo za igračice i sam klub. Očito je teško stanje kad se pogleda koliko je klubova odustalo od nastupa u Europi, stalno idemo stepenicu niže umjesto naprijed. Na ljudima iz klubova je da naprave neki pomak, govori Mlakić za Dnevni list.

U Europi će Plemkinje ovaj put nastupiti u jačem natjecanju, Kupu EHF.

„Nadamo se da ćemo imati sreće pri ždrijebu te da ćemo proći dva – tri kola ovog natjecanja. S druge strane u domaćem prvenstvu, ukoliko zadržimo ovaj kadar, ponovno možemo ciljati na vrh ljestvice“, izjavila je Ivana Mlakić.

Zrinjski ipak još uvijek nema Upravu ni trenera, a što bi se po najavama trebalo posložiti u idućim tjednima. Početak priprema je zakazan za početak kolovoza.

Naglasak je u posljednje vrijeme na radu s mlađim uzrastima, a djevojke će u dvije kategorije (1998./99. godište i 2000. godište i mlađe) imati priliku nastupiti na međunarodnom turniru u Makarskoj (od predstojeće srijede do nedjelje).