Podijeli članak

Iznornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki obratio se u Trening centru NSBiH novinarima pred početak priprema za utakmice protiv Finske i Grčke, koje se igraju u okviru grupe J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.
 
Prosinečki 12. listopada u Zenici protiv Finske (18.00 sati) te 15. listopada u Atini protiv Grčke (20.45), neće moći račnati na povrijeđenog kapetana Edina Džeku, što je veliki hendikep za bh. tim koji sa samo sedam bodova zauzima četvrto mjesto u grupi J. Prva je Italija 19, druga Finska 12, treća Armenija 9, BiH 7, Grčka 5 te Lihtenštajn 1 bod. Prosinečki je napomenuo kako će Džeko, koji je i operiran, duže vrijeme biti odsutan i u Romi.
 
-Moramo razmišljati samo o igračima koji su tu. Imat ćemo ih duže vrijeme tu i vidjet ćemo tko će ga zamijeniti - kazao je Prosinečki, koji je napomenuo kako su zadnju utakmicu protiv Armenije odigrali ispod razine.
 
On je dodao kako je, zbog ostavke koju je bio podnio prošlog mjeseca, pritisak sigurno puno veći, ali da je najvažnije da je zdrav te da ima volju i motivaciju da bh. tim napravi dobar rezultat.
 
-Finci su vrlo težak protivnik, ali igramo tu u Zenici, pred našim navijačima pa ćemo vidjeti. Mislim da se mogu dobiti, mada jako dobro izgledaju. To su pokazali i u ovom kvalifikacijma, u kojima su izgubili samo od Italije - istaknuo je Prosinečki.  
 
On je dodao kako se ekipi priključio i Haris Duljević, koji nije bio u zadnje vrijeme u konkurenciji ni za tim Nimesa, ali se oporavio i bit će u konkurenciji za tim. Elvira Koljića nije pozvao jer se tek oporavio, a Jasmina Mešanovića jer ne igra u Mariboru, ali i zbog toga što se prošle godine nije odazvao na poziv za nastup na američkoj turneji bh. tima.
 
Naknadno je pozvao Dinu Hotića iz Maribora, koji je dobio dozvolu FIFA-e, a on bi, kao i Mato Jajalo iz Udinesea tek trebao stići u kamp u Zenici.
 
Na pitanje novinara o ulozi Miralema Pjanića u reprezentaciji i ekipi Juventusa, gdje igra puno bolje, Prosinečki je kazao da su njegovu ulogu u bh. timu prilagodili ulozi u italijanskom klubu.
 
-On je igrač koji diktira tempo, koji razigrava ekipu i kada igra dobro, onda će i BiH izgledati jako dobro - kazao je Prosinečki, koji je najavio kako će Pjanić protiv Finske biti i kapetan tima.