Podijeli članak

Dvije preminule djevojčice od 14 godina. Shrvane obitelji u Erdutu. Jedna žena u teškom stanju, koju su reanimirali na licu mjesta. Strašne su to posljedice teške prometne nesreće u petak.

Kamion se brzinom od 90 na sat zaletio na odmorište Sjever kod Novske. Vozio je 59-godišnji Ivo Filipović i njegova obitelj također je u potpunom šoku. Kontaktirali su 24sata kako bi obiteljima poginulih djevojčica javno izrazili sućut.

“Neizmjerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol.

Molim medije da imaju razumijevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira”, piše u pismu kći vozača kamiona i nastavlja:

“Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milijune kilometara da bi prehranio našu obitelj, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode. Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da tako nešto ne bi učinio namjerno. Još jednom, najiskrenija sućut obiteljima djevojčica i molimo za ozdravljenje još dvije mlade djevojke...” U potpisu, Ivana Filipović.

Neizmjerna je tuga u Erdutu, gdje bi u ponedjeljak trebala stići tijela dviju poginulih djevojčica.

Umjesto očajnih roditelja, na prepoznavanje u bolnicu poslana je učiteljica. Ona će s ravnateljem škole Markom Stanićem u ponedjeljak ponovo otići kod nesretnih obitelji i odnijeti im putne kofere njihovih djevojčica koje su one same spremile u nadi da će provesti vikend na moru s prijateljima iz razreda. U školi su napravili knjigu sjećanja s fotografijama djevojčica i istaknuli crnu zastavu. Tri su dana žalosti.