Podijeli članak

Županijski sud u Novom Travniku osudio je danas na 15 i pol godina zatvora Nermina Rustempašića, koji je početkom prosinca prošle godine u Novom Travniku, vozeći pijan usmrtio dvije osobe, a tri ozlijedio. 

"Županijski sud u Novom Travniku objavio je dana 5. srpnja 2019. godine nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim optuženika Nermina Rustempašića zbog kaznenog djela teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 2. u svezi sa člankom 333. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 (petnaest) godina i 6 (šest) mjeseci”, navodi se u priopćenju.

U nesreći koja se 7. prosinca prošle godine dogodila u Novom Travniku, život su izgubile 30-godišnja majka Azra Hajrić i njena 9-godišnja kćer, dok je Azrin 4-godišnji sin teško ozlijeđen. 

Ozlijeđeni su i dva sina 8-godišnjak i 12-godišnjak, iz obitelji Amidžić (glavnog imama u Novom Travniku), jedan teško, a drugi lakše.

Nakon nesreće Rusmtempšašić je odmah uhićen i pritvoren, a nakon što je protiv njega potvrđena optužnica izjasnio se da se osjeća krivim.

Osim kazne zatvora, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.