Podijeli članak

Sinoć oko 20 sati i 30 minuta u Čakovcu, na raskrižju Svetojelenske ceste i Ulice Globetka, na dijelu ceste gdje se nalazi kružni tok, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 37-godišnjak s područja grada Mursko Središće, krećući se kolnikom Svetojelenske ceste, dok je u krvi imao 2,00 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste, vidljivosti te atmosferskim prilikama. Naime, bila je noć i padala je prilična kiša zbog čega je kolnik bio mokar, a vidljivost uvelike smanjena.

Zbog toga je ulaskom u raskrižje, u kočenju, automobilom sišao izvan kolnika na travnatu površinu u sredini raskrižja, gdje je prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu. 

Nakon prometne nesreće vozač je pješice napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećene opreme ceste nije ostavio podatke o sebi i vozilu te je ubrzo pronađen na adresi stanovanja. U automobilu se kao putnik nalazilo dijete. 

Vozač će biti prekršajno sankcioniran, a predviđena kazna je najmanje 14.500 kuna, odnosno 9 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole,piše Index.hr