Podijeli članak

Zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je kako je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog tko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Daytonskog sporazuma.

-Antidaytonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga - napisao je Petrov na svom "Facebook" profilu.

On je istaknuo kako samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim razinama jamče stabilnost i napredak BiH.  Petrov navodi kako su sve druge izjave i radnje "protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje BiH". 

-BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njena europska budućnost, stabilnost i funkcionalnost ovisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Daytonskog sporazuma - naveo je Petrov.

On kaže kako je Hrvatska potpisnica Daytonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebala brinuti.

-Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem osiguranja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati - napisao je Petrov.