Podijeli članak

-Gospodine, pođite s nama, rekli su zagrebački policajci liječniku pedijatru kad je došao na mjesto na kojem se trebao sastati s muškarcem koje je potražio na aplikaciji Grindr na kojoj se upoznaju homoseksualci.

On je, naime, neko vrijeme kontaktirao s njemu nepoznatim muškarcem te su dogovorili susret. No umjesto odraslog muškarca poruke je razmjenjivao s dječakom (13). 

Stoga ga je policija prijavila za mamljenje djece radi zadovoljenja spolnih potreba. Članak 161. Kaznenog zakona kaže ” Punoljetna osoba koja osobi mlađoj od petnaest godina, u namjeri da ona ili druga osoba nad njom počini kazneno djelo iz članka 158. istog zakona (riječ je o spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od15 godina) putem informacijsko komunikacijskih tehnologija ili na drugi način predloži susret s njom ili drugom osobom i koja poduzme mjere da do tog susreta dođe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”.

- Ma što vam je ljudi. Ja sam homoseksualac, a ne pedofil - zavapio je, pišu 24sata, osumnjičeni liječnik.

Rekao je kako se, da bi se prijavilo na aplikaciju kojom se gayevi koriste za upoznavanje, treba biti punoljetan i da nije niti slutio da bi se moglo raditi o maloljetniku, a kamo li o djetetu.  

Njih dvojica nisu se niti susreli jer je policija, na neki način, pratila komunikaciju. Kako je u ovom slučaju riječ o maloljetniku u policiju sam nam samo kratko rekli da su muškarca prijavili za mamljenje djece radi zadovoljenja spolnih potreba.

Sudac istrage nije ga pritvorio već mu je odredio mjere zabrane pristupa i kontaktiranja maloljetnika te će se osumnjičeni pedijatar koji je kao liječnik ‘mobiliziran’ zbog nastale situacije braniti sa slobode.