Podijeli članak

Svi korisnici American Expressa u Hrvatskoj do kraja ove godine mogu koristiti svoje kartice, nakon čega će biti zamijenjene Visom. Što ako netko želi i dalje koristiti American Express?
 
'PBZ Card bio je izdavatelj kartica American Express u Hrvatskoj, koje se mogu koristiti do kraja ove godine. U skladu s odlukom kompanije American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u zemljama EU-a, PBZ Card više ne izdaje kartice American Express niti je u mogućnosti svojim korisnicima osigurati karticu American Express drugog izdavatelja izvan RH', poručuju i objašnjavaju iz PBZ-a za Tportal kako do Amexa.
 
'Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti izravno od kompanije American Express u zemlji u kojoj American Express izdaje kartice osobama iz drugih zemalja. U tom slučaju korisnik podliježe pravilima zemlje u kojoj se izdaje kartica i ulazi u novi ugovorni odnos s tim izdavateljem i, naravno, mora zadovoljiti uvjete tog izdavatelja te navedeno nije u nadležnosti PBZ Carda.'
 
U PBZ-u kažu i da su svim klijentima osigurali kartice Visa, koje imaju sve, pa čak i dodane pogodnosti u odnosu na Amex, prenosi N1.