Podijeli članak

Danas je u parku Emanuela Vidovića u širem centru Splita pas napao bebu od 15 mjeseci. Kako je otac djevojčice kazao novinarima portala Dalmacijadanas- pas bez povodca i brnjice je skočio i srušio njegovo dijete, staro tek godinu i tri mjeseca.

Djevojčica je pri padu zadobila ozljedu, udarivši glavom o beton. Majka ju je odvela na Hitnu pomoć. Policija još uvijek nema povratne informacije o zdravstvenom stanju djeteta. Još uvijek se istražuje je li pas napao i ugrizao djevojčicu ili ju je "samo" srušio. 

Kako doznajemo iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, utvrđen je identitet vlasnika psa. Prema vlasniku idu odgovarajuće prijave, a samo je postupanje policijskih službenika još uvijek u tijeku.

Podsjetimo, zadnji napad psa na dijete u Splitu je zabilježen u kolovozu 2019. kada je djevojčicu (14) na Kmanu, ugrizao pas i slomio joj zapešće. Djevojčica je završila u splitskoj bolnici gdje joj je utvrđena teška ozljeda.

Što kaže zakon u pogledu neopreznog držanja životinja?

-Tko na javnom mjestuu Republici Hrvatskoj bez nadzora ili neoprezno drži životinje ili omogući kretanje ili zadržavanje životinja koje mogu ozlijediti ili ugroziti građane, druge životinje i imovinu građana, te time izazove uznemirenost građana, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 do 5.000.