Podijeli članak

Postoje dvije vrste ljudi. Oni kojima ništa nije tabu i oni kojima su brojne teme tabu.

Naravno da nećemo odmah na početku veze piškiti s otvorenim vratima, ali razgovor o tome bi trebao biti normalan i bez osuđivanja.

Postoje dvije vrste ljudi – oni koji mogu i oni koji ne mogu pričati o mokraći, seksu, ispuštanju vjetrova i sličnim normalnim stvarima koji su još uvijek tabu. Oni koji se srame i oni koje je baš briga hoće li ih netko pogledati ispod oka zbog njihovog ležernog pristupa takvim stvarima.

Takve žene i muškarci nemaju problema potegnuti slične teme i u vezama te se često događa da već na početku nekog odnosa probiju led pričajući o tome kako imaju problema s probavom (ali znate, na malo živopisniji način).

Takvi razgovori zapravo su zabavni

I to je sasvim ok, navodi Huffington post, jer su parovi koji bez nekakvog ustručavanja i pretvaranja razgovaraju o svim tabu temama u principu sretniji od onih koji glume pred drugom osobom. Naravno da nećemo odmah na početku veze ići na toalet s otvorenim vratima, ali razgovor o tome bi trebao biti normalan i bez osuđivanja, podsmjehivanja i pretvaranja.

Razgovori o navikama iza zatvorenih vrata kupaonice mogu biti vrlo zabavni, a kada uspješno probijete led, skužit ćete da se nemate čega sramiti. Ako se partner useljava vama ili vi njemu, naravno da morate znati kako diše, ali i kako smrdi. Sigurno znate na što mislimo…

Ovo nikako ne znači da trebate ispričati sve u detalje, ali ako vas muče plinovi, imate proljev i reže vas u crijevima, recite mu to bez ustručavanja. Vidjet će vam se na licu kako se mučite i bolje da zna istinu nego misli kako je on kriv za vaše raspoloženje.

Izbjegavanje osjetljivih tema može uništiti vezu

U svakoj vezi ima neugodnih i čudnih trenutaka, ali ako svaki put izbjegavate razgovor o ovim temama ili ne dovršavate rečenice jer ne možete reći da morate na wc, to može nakon nekog vremena uništiti vezu.

Možda mislite da će razbijanje ovakvih zidova uništiti njegov dojam o vama ili vaš o njemu, ali to je zapravo nova razina intimnosti i povezanosti. Ne vjerujemo baš da do kraja života želite čekati da nema nikoga u kući kako biste se mogle pokakati, piše Net.hr