Podijeli članak

Najveća bh. kompanija namjenske industrije „Igman“ iz Konjica obilježila je krajem prošlog tjedna 70 godina uspješnog rada.

Na ovom događaju bilo je više od 180 uzvanica i gostiju. No, kasnije je utvrđeno da je jedan od direktora kompanije namjenske industrije iz Srbije, koji je sudjelovao na ovom skupu, zaražen koronavirusom.

Čekaju rezultate

To je izazvalo paniku među svima koji su bili na svečanosti, a saznajemo da je jučer jedan od zaposlenika Direkcije namjenske industrije zatražio hitnu provjeru i testiranje na koronavirus zbog sumnje da bi mogao biti zaražen.

Kako nam je rekao, dva dana je zbog simptoma koji upućuju na virus tražio pomoć, ali je tek jučer došla Hitna pomoć po njega kako bi se testirao na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), navodi Dnevni avaz. 

No, nakon testove, utvrđeno je da nije zaražen, ali je poslan u samoizolaciju 21 dan.

Sve se prati

Džahid Muratbegović, direktor „Igmana“, rekao nam je jučer da mu nije rečeno da je netko od gostiju zaražen. No, potvrdio je da je na obilježavanju godišnjice bilo 180 gostiju. Potvrdio nam je da tvrtka radi normalno.

- Bilo je tu Amerikanaca, mnogo gostiju. Mi i dalje uredno radimo. Nisu nam rekli da je netko zaražen. Za sada nismo ni u kakvoj samoizolaciji, ali sve se prati - kaže on.

Među uzvanicama su bili i premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar energije Nermin Džindić.