Podijeli članak

Tagovi

Oko 112 tisuća domaćih putnika, ali i onih iz Europe i svijeta ovaj će vikend zrakoplovima, brodovima, trajektima i katamaranima stići u grad podno Marjana, javlja Hina.

Kako se doznaje od Mate Melvana iz splitske zračne luke, u subotu će sletjeti i poletjeti 110 zrakoplova sa 27.000 putnika, a u nedjelju 88 zrakoplova i 20.000 putnika. To znači da se tijekom vikenda u splitskog zračnoj luci očekuje ukupno 47.000 putnika u 198 zrakoplova.

Očekuje se milijunti putnik ove godine

U splitsku zračnu luku dolaze putnici iz gotovo svih krajeva svijeta pa će tako za četiri do pet dana imati i milijuntog putnika ove godine, i to zahvaljujući tome što je samo u lipnju kroz tu luku prošlo pola milijuna putnika. Što se postotaka tiče, ta zračna luka i ove godine, pogotovo u sezoni, bilježi porast od gotovo devet posto, potvrdio je Melvan.

Jelena Ivuljić iz Jadrolinije kaže da će od petka do nedjelje kroz splitsku gradsku luku proći 65.000 putnika i oko 12.000 vozila. Najveći interes među putnicima vlada za Brač i Hvar.

"Za Brač imamo 12 redovnih linija, s tim da smo u petak imali jednu, a danas dvije izvanredne linije. Poučeni dosadašnjim iskustvom, i sutra, u nedjelju, ćemo imati dvije izvanredne linije. Osim Brača, pritisak je i prema otoku Hvaru, i to relacija Split - Starigrad, kao i katamaranska linija prema gradu Hvaru", izvijestila je Ivuljić.