Podijeli članak

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih, danas je konstituirano stalno povjerenstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).
 
Za predsjedavajućeg Ustavnopravnog povjerenstva Predstavničkog doma PSBiH izabrana je izaslanica Alma Čolo. Za prvog zamjenika predsjedavajuće izabran je izaslanik Nikola Lovrinović, a za drugog zamjenika izaslanik Obren Petrović. Članovi ovog povjerenstva su i izaslanici Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić.
 
Za predsjedavajućeg Povjerenstva za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH izabran je izaslanik Safet Softić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je izaslanik Obren Petrović, a za drugu zamjenicu izaslanica Darijana Filipović. Članovi ovog Povjerenstva su i izaslanici Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

Za predsjedavajućeg Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH izabran je izaslanik Vojin Mitrović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je izaslanik Mijo Matanović, a za drugog zamjenika izaslanik Edin Mušić. Članovi ovog povjerenstva su i izaslanici Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

Za predsjedavajućeg Povjerenstva za financije i proračun Predstavničkog doma PSBiH izabran je izaslanik Predrag Kožul. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je izaslanik Dženan Đonlagić, a za drugog zamjenika izaslanik Jakov Galić. Članovi ovog povjerenstva su i izaslanici Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.
 
Za predsjedavajućeg Povjerenstva za promet i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH izabran je izaslanik Nenad Nešić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je izaslanik Nermin Mandra, a za drugog zamjenika izaslanik Predrag Kožul. Članovi ovog povjerenstva su i izaslanici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.
 
Za predsjedavajućeg Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH izabran je izaslanik Adil Osmanović. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je izaslanici Snježana Novaković - Bursać, a za drugog zamjenika izaslanik Vlatko Glavaš. Članovi ovog povjerenstva su i izaslanici Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Vojin Mitrović, priopćeno je iz PSBiH.