Podijeli članak

Ovo izuzetno ukusno pecivo se jednostavno priprema, a nešto je između pite i zlevenke te može poslužiti umjesto kruha.

Razne kombinacije na ovu temu radile su naše bake, a mi vam donosimo jednu od njih.

Recept smo pronašli na portalu Zlatna kuhinja, prenosi dnevno.hr, a kad ga pripremite, vidjet ćete da je izuzetno ukusan obrok.

Sastojci:

-3 dl mlake vode
-1 jaje
-1 žlica šećera
-1 žličica soli
-0.5 dl ulja
-1/2 kocke kvasca (20 g)
-400 g mekog pšeničnog brašna

Punjenje:

-250 g sitnog masnog sira
-1 jaje
-1 bjelanjak
-1 žumanjak za premazivanje
– sezam za posipanje

Priprema:

Izmrvite 20 g kvasca. Dodajte 3 dl mlake vode, 1 žlicu šećera i 1 jaje. Sve umutite. Dodajte 0.5 dl ulja i 1 žličicu soli. Postepeno dodavajte 400 g brašna i miješajte. Tijesto treba biti mekano. Ostavite ga da se digne. Zatim 1 jaje i 1 bjelanjak pomiješajte u 250 g sira. Vatrostalnu posudu premažite mašću.

Kada se tijesto digne, polovicu stavite u vatrostalnu posudu. Preko tijesta stavite sir. Poredajte drugu polovicu tijesta preko sira. Odozgo premažite žumanjkom. Pospite sezamom i pecite 35 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.

Dobar tek!