Podijeli članak

Izvršni direktor britanske Udruge cestovnih prijevoznika ‘Road Haulage Association’ (RHA) Richard Burnett rekao je da je prikolica kamiona u kojoj je policija u engleskom gradu Essexu u srijedu pronašla 39 trupala naočigled imala mogućnost hlađenja te da bi se osoba koja bi se našla u njoj osjećala “apsolutno grozno”, piše Mirror.

U slučaju prijevoza smrznutih proizvoda, temperature u takvim jedinicama mogu pasti i do -25 stupnja Celzijusa. To znači da bi bilo koja osoba u prikolici “vrlo brzo izgubila život”.

Unutra će biti mračno. Ako hladnjak radi, onda će biti nevjerojatno hladno. Jedino mjesto na kojem možete vršiti nuždu je pozadina prikolice. Ako su ljudi unutra bili nekoliko dana, onda možete zamisliti koliko je unutra bilo fekalija”, dodao je Burnett, prenosi Fokus.

Podsjećamo, vozač kamiona u čijoj je prikolici pronađeno 39 trupala uhićen je.

Britanski mediji otkrivaju da se radi o 25-godišnjem Mou Robinsonu iz mjesta kod grada Portadown.

Mladić se našao u centru jedne od najvećih istraga ubojstava u povijesti Velike Britanije.

Navodno kamion nije registriran na njegovo ime, nego na irsku tvrtku u Bugarskoj za koju je radio.

Pogled na njegove društvene mreže otkriva da je često vozio rute od Bugarske ka zemljama Skandinavije, što zahtijeva prolazak kroz Veliku Britaniju.

Irish Mirror je došao do informacija da je u posljednja dva dana kamion smrti prošao i kroz Irsku.

Kontejner u kojem su pronađeni leševi navodno je pokupljen u Belfastu i nakon toga je kamion krenuo natrag prema Engleskoj.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je “užasnut tragičnim događajem”.