Podijeli članak

Rak je jedan od najpažljivijih i najbrižnijih horoskopskih znakova. Osim što je stalno u doticaju sa svojim emocijama, iznimno je zaštitnički nastrojen prema članovima obitelji i drugim bližnjima. Na ljubavnom planu astrološki se najbolje slaže s bratskim vodenim i zemljanim znakovima, s kojima ga veže srodan senzibilitet.

Škorpion

On je prilično škakljiv partner za mnoge znakove, no ne i za Rakove, čija posesivnost pomaže Škorpionu da se osjeća sigurno u vezi. S druge strane, njegova strastvena narav ohrabruje stidljive i pomalo suzdržane Rakove. Obilježja svakog od ovo dvoje partnera čine onog drugog sigurnijim i željenim, što je formula za sretnu i skladnu ljubavnu vezu.

Ribe

Ova dva vodena znaka krasi snažna međusobna privlačnost, a njihova se veza temelji na obostranoj želji za spokojem i sigurnošću. Emocionalno su nestabilni, što znači da se ponekad obožavaju, a ponekad dure i odbijaju komunikaciju. Trebali bi biti tolerantniji te napustiti ulogu gunđavaca i zlopamtila.

Bik

Rakovi s njim dijele potrebu za sigurnošću i predvidljivošću u svim važnijim životnim aspektima. Razlike u njihovim temperamentima nisu nespojive jer jake strane osobnosti jednoga znaka nadoknađuju slabosti drugoga. Oboje su iznimno naklonjeni najmilijima, što ovaj spoj čini obećavajućim i postojanim.

Djevica

Najbolja je značajka odnosa Djevice i Raka njihova snažna briga za tuđe osjećaje. Oboje uživaju u pažnji i brizi za najmilije, obasipajući jedno drugo ljubavlju. Sjajni su u raspodjeli zadataka u vezi, gdje Djevica preuzima praktičnije poslove, a Rakovi one koji uključuju maštu i emocije. Uspjeh njihove veze uvelike će ovisiti o komunikaciji jer Rak često zašuti kad je povrijeđen. 

Jarac

Jarčeva nepokolebljiva odanost i težnja za stabilnošću pomažu Raku da se u odnosu osjeća sigurno i voljeno. S druge strane, Jarac će cijeniti Rakov smisao za financije, sklonost vezivanju i konzervativnom životnom stilu. Ipak, mnogi su Jarci prehladni za toplog i brižnog Raka, dok je ovaj previše ćudljiv za racionalnog Jarca, piše Tportal.