Podijeli članak

Tagovi

Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo je danas prijave za sudjelovanje na izborima za 43 političke stranke, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete, dok su prijave četiri stranke odbijene.

Djelimično su ovjerene prijave za 82 političke stranke, odnosno za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonske uvjete.

Šest političkih stranaka mora uskladiti naziv koji će koristiti u izborne svrhe, te izvršiti dopunu potpisa podrške, dok jedna politička stranka ima drugi nedostatak koji mora ukloniti, priopćeno je iz SIP-a.

Prijave četiri političke stranke su odbijene zbog izrečene administrativne mjere uskraćivanja prava kandidiranja na izborima i nedostavljanja prijave u utvrđenom roku. One će imati pravo žalbe Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od prijema odluke.

Zbog nedostataka u prijavi ostale političke stranke, kao i one čija je prijava djelimično ovjerena biti će o tome informirani i ostavit će im se rok da ih otklone do 14. srpnja do 16.00 sati.

SIP-u BiH podneseno je ukupno 136 prijava političkih stranaka i i 379 prijava nezavisnih kandidata za ovjeru sudjelovanja na lokalnim izborima zakazanim za 15. studeni.

Ovjerene su prijave za 278 neovisna kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete, a za 93 neovisna kandidata ostavljen rok da otklone nedostatke do utorka, 14. srpnja do 16.00 sati.