Podijeli članak

Na dan svog vjenčanja svi pomišljaju da je korak koji tada prave za cijeli život, da će sa svojom drugom polovinom dijeliti zlo i dobro dok ih smrt ne rastavi. Međutim, horoskop kaže da neki znakovi imaju veće šanse za razvod i ponovni brak.

BIK
Uvijek u petoj brzini, Bikovi tijekom cijelog svog života imaju priliku da upoznaju izuzetno zanimljive osobe na najrazličitijim mjestima. Veseli i pomalo bučni, a uvijek izuzetno zanimljivi, pripadnici ovog zemljanog znaka vrlo lako privlače pažnju suprotnog pola i prije braka imaju mnoge veze i avanture. Tako i uspavaju da iskristaliziraju u svojoj glavi pored kakve osobe žele provesti život. Za bračnog partnera uglavnom biraju osobu sa kojom nisu bili predugo u vezi i na taj potez se odlučuju više oslanjajući se na intuiciju nego na racionalno razmišljanje.
Bikovi su dobrodušni i široke ruke tako da bi za voljenu osobu učinili sve na svijetu. Međutim, ukoliko to prerano pokažu drugoj strani, ona će i te kako to umjeti iskoristiti i često da se pretvara da je ono što nije kako bi Bika navela što prije na brak. I čim se prođe malo vremena nakon svadbene ceremonije, bračni suputnik pokazuje svoje pravo lice. Pored toga, Bik ima problem s ljubomornim ispadima i ne želi da se za njegovu drugu polovinu itko zanima, da je hvali jer se uvijek izrodi zrno sumnje koje ga razdire ukoliko mu druga strana za to iole da materijala. Čak i kad je u braku sa izuzetno tolerantnom osobom, Bik će i dalje željeti da se kreće na tisuće mjesta i često će zapostavljati kuću i obiteljski život.
Ako mu osoba sa kojom je u braku pokaže da može i bez njega nesmetano funkcionirati, proradit će sujeta i počet će da se inati, što može dovesti do velike disharmonije. Kada uvidi da je brak na staklenim nogama, uradit će sve što je u njegovoj moći kako bi se stvari popravile. Ipak, kada shvati da ga za tu osobu više ništa ne vezuje, odlazi bez razmišljanja, jer izuzetno drži do sebe i ne dozvoljava da ga itko gazi. Ipak, krah braka doživljava kao veliki životni poraz i željet će da samuje dulji vremenski period, a kad naredni put upozna osobu koja je vrijedna pažnje, na potpuno drugačiji način će vrjednovati je li materijal za brak.

DJEVICA
Pripadnici ovog zemljanog znaka nesumnjivo vole da su u središtu pozornosti, a to im lako polazi za rukom jer su izuzetno inteligentni, šarmantni i nadasve duhoviti. Rado su viđeni u svakom društvu, ali ih osobe suprotnog spola češće doživljavaju kao prijateljsku figuru nego kao materijal za vezu, što je najčešći razlog zbog čega nisu imali previše veza prije samog braka. Naravno, ima i onih Djevica koje zavode gdje god da se pojave, ali to su više avanture nego ozbiljne veze. Kada upoznaju osobu za koju žele da se zaista vežu, pravit će se da neke mane druge strane ne vide i smatrat će da će uspjeti da vremenom preoblikuju partnera po svojoj želji.
To čine jer je u prirodi Djevice da iznad svega žele zajedništvo, samoća ih neopisivo plaši pa im je najčešće to glavni motiv za brak. Poslije jednog perioda, kada se trude da maksimalno udovolje drugoj strani, na površinu će isplivati sve one mane partnera pred kojima su zatvarali oči i to će početi neopisivo da ih guši. Pored toga, bavit će se i analizom svakog postupka bračnog partnera, jer su Djevice inače po prirodi sklone da sve pojave u svom životu raščlanjuju do najsitnijih detalja. Još ako je u braku sa osobom koja ne može i neće prešutjeti  takvo ponašanje, eto velikog razloga za emotivna previranja, jer Djevica smatra da je ona uvijek u pravu i da ona sve najbolje zna. Kada u bračnim odnosima ne štima sve baš kako treba, često je sklona izvanbračnim aferama, ali će manje-više uspjeti pred drugima zamaskirati svoje izlete i svoj brak predstavi izuzetno stabilnim.
Ono što je zanimljivo, koliko god da joj disfunkcionalni brak ne odgovara, Djevica nikada neće biti inicijator da se na tu priču stavi točka. Glavni potez vuče druga strana, jer joj je dosta rasprava, Djevičine sitničavosti i prebacivanja za sve i svašta. Kada postane ponovno slobodna, Djevica ne gubi vrijeme i ubrzo pronalazi novog partnera jer, ponavljamo, ona ne želi funkcionirati sama. Iako je na prvi pogled ta nova veza zapravo avantura, ona će i od toga pokušati da napravi ozbiljnu priču i da što prije ponovno uplovi u bračne vode.

VAGA
Glavni aduti ovog zračnog znaka su što su u stanju da svakog opčine sve svojom pričom, protkanu humorom, i što odaju utisak izuzetno smirene i racionalne osobe, pa im nije teško da zavedu onog koga žele. Iako im fizički izgled ponekad nije jača strana, to kompenziraju svojom koloritnom i veoma zabavnom osobnošću, što ih čini neodoljivima.
Nisu imuni na prolazne veze, ali ipak preferiraju one duge i najčešće za bračnog partnera odaberu osobu sa kojom su provele dosta vremena. Međutim, ponekad se ispostavi da taj period proveden sa drugom osobom u vezi nije garant za dug i stabilan brak. Vage su često negdje između neba i zemlje, između vlastitih želja i mogućnosti pa iako su svjesne da možda mogu bolje, one u brak uđu sa osobom koja im po intelektualnim i drugim sposobnostima nedovoljno odgovara. U njihovoj je prirodi da su neodlučne i da konstantno razmišljaju jesu li nešto mogle bolje uraditi, što može drugoj strani neopisivo ići na nerve.
Još ako partner ne želi da ga sasluša ili ga ne razumije, Vaga postaje izuzetno hirovita i tjera mak na konac, tako da su burne, ali kratkotrajne svađe sastavni dio njenog bračnog života. Kada definitivno shvati da u njegovom braku ne ide onako kako je zamislio, pripadnik ovog znaka će pokušati eventualno rješenje tog problema odložiti do daljnjeg, a do tada će većinu vremena provesti u nekoj aktivnosti s prijateljima ili u pokušaju da upozna drugu osobu suprotnog spola koja će ga zaista razumjeti.
Čak i da pronađe takvu, ta veza će biti više platonska nego seksualna, ali nije isključena ni ova mogućnost. Kada shvati da je u krevetu pored jedne, a želi da bude pored druge osobe uglavnom ne poduzima ništa konkretno nego pušta da vrijeme pokaže što je najbolje za nju. Ako se i potrudi da stvar uzme u svoje ruke, Vagina odluka nikada nije definitivna -ono što je čvrsto riješila preko noći već narednog dana činit će joj se kao totalno glupa ideja. Iz braka uglavnom izlazi zahvaljujući sporazumnom dogovoru sa partnerom koji je svjestan da su emocije nestale pa je najbolje da svako krene svojim putem. Vagi je potrebno vrijeme da preboli ali ona nikad ne prestaje da vjeruje u pravu ljubav i u stanju je da bude u vezi sa koliko god ljudi da je potrebno ne bi li je na kraju zaista i našla i kraj nje ostala do kraja života.