Podijeli članak

Tagovi

Ljubitelji čaja znaju o čemu je riječ, a oni koji ne znaju zasigurno će krenuti u potragu gdje mogu nabaviti Matcha zeleni čaj, osebujnog i punog okusa.

Nije okus i neobična zelena boja jedino što privlači ljubitelje ovog čaja, riječ je o napitku koji ima nutricionističke vrijednosti i količinu antioksidansa u jednoj šalici kao u 10 šalica običnog zelenog čaja.

Listići za preradu Matcha čaja beru se četiri tjedna prije prave berbe pa zbog takvog procesa nastaju delikatesni tamnozeleni listovi. Nakon berbe listovi se pare, prigušuju, suše i na kraju u kamenom mlinu drobe  u fini prah. Zanimljivo je da za 30 grama matcha čaja kameni mlin od granita treba raditi sat vremena.

Matcha čaj sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno ljekovita svojstva. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, Matcha čaj potiče probavu i metabolizam te pomaže u sagorijevanju kalorija, što ga čini idealnim za detoksifikaciju organizma.

Šalica tog čaja ima smirujuće i opuštajuće djelovanje, podiže raspoloženje i poboljšava koncentraciju. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima, pomaže u snižavanju kolesterola i visokog šećera u krvi te je učinkovit u borbi protiv raka.