Podijeli članak

Kako navode lokalni mediji u Danskoj, čelnici Socijalno-liberalna stranke (Radikale Venstre) smatraju da bi Danska narednih godina trebala privući više kvalificirane radne snage iz inozemstva.

Ova stranka će tražiti od Vlade da se što prije raspravlja o ovom pitanju, a naglasili su da bi bilo potrebno izdvojiti i veća sredstva iz državnog budžeta za ovu namjenu.

“Vlada je formirana uz obećanje da će biti omogućeno da zemlja primi veći broj stranih radnika, a to konačno treba da se i realizira“, rekao je novinarima Morten Qstergaard, lider Socijalno-liberalna stranke.

U okviru tog sporazuma Vlade i nekoliko ljevičarskih stranaki dogovoreno je da se olakšaju birokratske procedure kako bi Danska privukla veći broj stranih kvalificiranih radnika.

“Činjenica je da strani radnici doprinose ekonomskom napretku, a to bi nam svakako pružilo priliku da više investiramo u našu djecu, obrazovanje i druge važne stvari. Zato zaista ne razumijem zašto Vlada još uvijek nije više proaktivna po ovom bitnom pitanju za zemlju“, dodao je Qstergaard.

Mattias Tesfaye, ministar za imigracije i integraciju Danske, izjavio je također kako je svjestan da mnogim tvrtkama trebaju kvalificirani radnici, dodajući kako će u vezi s ovim pitanjem biti poduzeti dodatni napori.
Izvor: 6yka.com