Podijeli članak

Prva kineska bolnica za liječenje oboljelih od  koronavirusa otvorena je danas u gradu Huanggangu  u blizini Wuhana nakon što su radnici i volonteri proveli samo dva dana pretvarajući praznu zgradu u ustanovu za hitne slučajeve  sa 1.000 bolničkih kreveta.

Prva grupa pacijenata  s koronavirusom prebačena je u utorak oko 22.30  sati po lokalnom vremenu u regionalni medicinski centar Dabie Mountain u Huanggangu, prenosi Daily Mail.

Zgrada bolnice je originalno sagrađena kao novo krilo Centralne bolnice u Huanggangu i trebalo je da bude otvorena u svibnju.

Lokalne vlasti su, međutim, u petak naredile da se završena, ali prazna zgrada koristi samo za liječenje oboljelih od koronavirusa, a pripreme su počele u nedjelju.

Do ponedjeljka su postavljeni svi kreveti i završene su instalacije za struju, vodu, a uveden je i internet.

Više od 500 radnika i sa desetak građevinskih vozila radili su dva dana i noći kako bi na vrijeme obavili posao.

Još jedna bolnica gradi se iz temelja u blizini Wuhana, a očekuje se da bude završena tijekom ovog tjedna.

Dodatni kapacitet bit će presudni za rasterećenje prenapučenih bolničkih kapaciteta i prezaposlenog medicinskog osoblja u u Hubeiu,  provinciji u središtu  epidemije koronavirusa.

Vlasti su angažirali četiri građevinske kompanije kako bi za nedjelju dana dovršili medicinski centar na šest hektara sa 1.000 kreveta u okrugu Caidian.

Očekuje se da će bolnica prve pacijente primiti 3. veljače, prenose kineski državni mediji.     

Kina gradi najmanje četiri bolnice za zaražene koronavirusom kako bi suzbila širenje bolesti opasne po život.