Podijeli članak

Bivši reprezentativac Australije u ragbiju, 42-godišnji Rowan Baxter i njegovo troje djece izgorjeli su u požaru u njegovom automobilu u Brisbaneu.

Njegovo troje djece, 6-godišnja Aaliyah, 4-godišnja Laianah i 4-godišnji Trey poginuli su nakon što se oko 8.30 sati zapalio Baxterov SUV, a sumnja se da je upravo on izazvao požar, piše Daily Mail.Baxterova supruga, 31-godišnja Hannah, uspjela je pobjeći iz zapaljenog automobila s teškim ozljedama te je prevezena u bolnicu.

Hitna pomoć je pomogla i jednom od prolaznika koji je pokušao prići zapaljenom automobilu te je pritom zadobio opekline lica.

"Polio me benzinom", vikala je 31-godišnjakinja nakon što se izvukla iz automobila, tvrde očevici ovog stravičnog događaja. Kazali su i da su nakon zapaljenja automobila odjeknule četiri snažne eksplozije.
 


Rowan je preživio eksplozije te se naposljetku ubio nožem.

Kako navodi NZ Herald, 42-godišnjak je prije nesreće na svom Facebook profilu napisao nekoliko statusa koji bi se mogli protumačiti kao njegova oproštajna poruka, a na svom profilu je često i pisao da su mu djeca najveće blago.

Prema pisanju lokalnih medija, Rowan i Hannah vodili su bitku za skrbništvom nad djecom.

Mnogi su na njegovom Facebooku primijetili snimku koju je Rowan objavio u kojoj odguruje djecu od sebe tijekom igre te su kazali kako se radi o grubom ponašanju, s obzirom na to da se na snimci vidi kako 42-godišnjak u jednom trenutku tijekom igre svog 4-godišnjeg sina prima za vrat i zabija mu glavu u krevet.
 


Njegovi prijatelji su pisali podržavajuće komentare ustvrdivši da uči djecu da očvrsnu, no nakon ovog događaja ti isti ljudi smatraju da je njegov čin ubojstva vlastite djece zastrašujuć.