Podijeli članak

Nakon pucnjave na Trgu sv. Marka u kojoj je ozlijeđen policajac iz Vladinog osiguranja policija je izvijestila da je pronašla muškarca koji odgovara opisu počinitelja, a koji je počinio samoubojstvo.

Policajac koji je ustrijeljen devezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

Kako su istaknuli u MUP-u, policijski službenici na adresi Jabukovac pronašli su osobu koja odgovara opisu počinitelja.

"Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja", kratko dodaju u MUP-u.

Kada je riječ o ustrijeljenom policajcu Zovak navodi kako su mu vitalne funkcije stabilne, te da ne vide znakove ugroženosti života, međutim, brine ih mogućnost unutarnjih ozljeda jer je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka.

Trenutno se obavlja pretraga CT-om, a kad se to završi napravit će se evaluacija njegova stanja i po principu ratne kirurgije ići u obradu rana.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić ranije je potvrdila da je jutros u 8,06 sati zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu u kojoj je ozlijeđen jedan policajac.

U Vladi se doznaje se da je riječ o policajcu koji je radio u njihovu osiguranju te da u vrijeme incidenta hrvatski premijer nije bio u sjedištu Vlade.