Podijeli članak

Svaki horoskopski znak ima svoje vrline i mane, a neki horoskopski znakovi posebno su osjetljivi na suočavanje sa svojim manama, osobito kada ih trebaju priznati pred drugima. Iako to nikome nije naročito ugodna situacija, ova četiri horoskopska znaka posebno se ističu po tome što uvijek misle da su najpametniji i nikada neće priznati neznanje ili pogrešku.

Ovan

Ovnovi su glasni i jaki, a svoje emocije često prikrivaju kako drugi ne bi lako doprli do njih. Tako se u njima rađa potreba da drugima nameću svoje mišljenje kako im nitko ne bi kontrirao, povrijedio ih ili stavio u poziciju "neznalice" koja je za njih vrlo neugodna.

Vole se predstavljati kao vođe, a ponekad njihova sebičnost i tvrdoglavost znaju prevladati nad vrlinama pa mnogima mogu ići na živce time što im se ništa ne može dokazati. Svi oni koji žele biti bliski s Ovnovima i misle kako će moći promijeniti njihovu tvrdu vanjštinu trebaju prihvatiti da u tome neće uspjeti.

Bik

Uporni i tvrdoglavi, Bikovi uvijek moraju braniti svoje stavove i mišljenje kako bi svima pokazali svoje znanje i dokazali da su najpametniji. Iako vrlo često znaju puno o tome što brane i zastupaju, način na koji to pokažu drugima može djelovati kao pametovanje, zbog čega ljudi rođeni u ovom znaku drugima često znaju ići na živce.

Uz to, s njima je ponekad teško razgovarati jer se čini kao da uopće ne slušaju, nego samo čekaju svoj red da kažu ono što imaju za reći.

Lav

Lavovi su često egocentrični i umišljeni, ali nikako ne vole da ih drugi takvima doživljavaju. Oni sebe zaista smatraju "kraljevima džungle", obožavaju se i ponosni su na sebe, a zbog karizme kojom odišu uvijek su omiljeni i cijenjeni u društvu.

Iako traže puno pažnje, znaju kako je od koga dobiti, a kada je riječ o raspravama, uvijek moraju biti u pravu te neće odustati sve dok ne pobijede, zbog čega ljudima oko sebe mogu biti teški.

Jarac

Jarac je prije svega zaljubljen u samog sebe. Njegovi potezi uvijek su promišljeni, ali i ispravni, a od svog stava ili ideje neće odustati sve dok je ne nametne baš svima koji se nisu odmah složili s njim i prihvatili njegovo stajalište.

Čak i kada naprave pogrešku, osobe rođene u znaku Jarca nikada to neće priznati, nego će se postaviti kao da su svi oko njih krivi za to te da su potaknuli pogrešku koja se, "sasvim slučajno", tiče i njih, prenosi Index.hr.