Podijeli članak

Iz uobičajenih oglasa za studentske poslove izdvaja se onaj koji je prije nekoliko dana objavio Studentski centar u Osijeku uime Kliničko bolničkog centra Osijek. 

KBC Osijek od listopada želi angažirati veći broj studenata za teže fizičke poslove u bolnici.

Za nošenje bolesnih i umrlih 23 kune po satu

Tako su preko student servisa tražili petnaestak studenata koji će, između ostalog, nositi bolesne i umrle. 

"Posao nosača bolesnih i umrlih", stoji među poslovima za koje osječka bolnica traži studente, a pojašnjava se kako će njihova zadaća biti "nošenje i voženje bolesnika i umrlih osoba u krugu bolnice". 

Osim toga, studenti će raditi još pomoćne teže fizičke poslove s ekipom za održavanje, posao u praonici rublja te teže fizičke poslove u skladištu arhive. Studente će, stoji u oglasu, bolnica na poslove raspoređivati prema potrebi.

Satnica je 23 kune po satu. 

Već istog dana javio se dovoljan broj studenata

Uvjeti koji se traže od studenata su: dobra fizička spremnost i kondicija, pažljivost i strpljivost, urednost i suradnja s bolničkim osobljem, strpljivost u radu s bolesnicima, mogućnost rada na duže vremensko razdoblje – početak rada je početkom listopada, pa minimalno i kontinuirano narednih 6 mjeseci, uvjet je liječnički pregled medicine rada, koji plaća poslodavac, ali tek nakon tri mjeseca rada odrađenog u kontinuitetu, piše Index.hr.

Osječki studentski centar već je istoga dana objavio da se javio dovoljan broj studenata, a prijavljeni će biti pozvani u KBC Osijek na razgovor, napisali su. 

Studenti će morati ishoditi potvrdu specijalista medicine rada te savladati skriptu s osnovama zaštite na radu.