Podijeli članak

U okviru programa Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) i Federalnog ministarstva financija – Porezne uprave Federacije osam vježbenika dobilo je priliku odraditi pripravnički staž u okviru Županijskog poreznog ureda Livno.

Šest diplomiranih ekonomista i dva diplomirana pravnika bit će raspoređeni u porezne ispostave Livno, Tomislavgrad i Drvar, čime im se omogućuje stjecanje znanja i profesionalno usavršavanje kroz godinu dana stručnog osposobljavanja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Ugovore su u srijedu, 22. siječnja, u Sarajevu potpisali ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Vasilija Broćeta i v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović, uz prisutnost predsjednika Vlade HBŽ-a Ivana Jozića, rukovoditelja Županijskog poreznog ureda Livno Ivice Mišića te v.d. zamjenika direktora Porezne uprave FBiH Slobodana Vukoje.

Zbog nedostatak kadrova i povećanje opsega posla pojavila se potreba za prijem mladih kadrova u ovakvu vrstu radnog odnosa, istaknuli su u Poreznoj upravi Federacije BiH.

Iz Vlade HBŽ-a navode kako su neupitne višestruke koristi za sve sudionike ove poslovne suradnje te da će njihova nastojanja ići u smjeru nastavka ovakvih i sličnih projekata i u budućnosti.

Prvi sastanak ove vrste bio je prilika i za osvrt na problematiku dugovanja poreznih obveznika kojima je osnivač Hercegbosanska županija, s posebnim naglaskom na zdravstvene ustanove, na čijem se rješavanju nastavlja raditi u predstojećem razdoblju, stoji u priopćenju.