Podijeli članak

Mirko Filipović je, čini se, počeo razmišljati o svojoj oproštajnoj borbi. Na svom Facebook profilu objavio je otvoren poziv Fedoru Emelianenku za okršaj u njegovoj oproštajnoj borbi, prenosi Index.hr.

Ne znamo da li je to još jedna u nizu Mirkovih šala, kojima često voli zaigrati maštu svojih fanova, no svakako je nešto zanimljivo za prenijeti, budući da se odmah pojavila rasprava. Fanovi su nabrijani na samu pomisao na revanš jedne od najvećih teškaških MMA borbi ikada.

"Tko je za moju oproštajnu borbu protiv Fedora? Ako se Fedor usudi prihvatiti borbu…", napisao je Mirko pored slike koju postavio.

Prva borba između 40-godišnjeg Rusa i dvije godine starijeg Cro Copa održana je u kolovozu 2005. godine. Fedor je tada upisao pobjedu sudačkom odlukom, no Filipović je u nekoliko trenutaka te borbe imao sjajnu priliku savladati tada nedodirljivog Rusa.

Ipak, ne znamo koliko je ova borba realna, budući da Emelianenko ima važeći ugovor s Bellatorom, gdje ga u lipnju čeka borba protiv Matta Mitrionea. Filipović je ranije izjavio kako bi oproštajnu borbu volio imati u Japanu, tako da ovo izgleda moguće jedino ako bi se borba održala na Bellator eventu u Japanu.