Podijeli članak

TagoviNakon što su olujne kiše pogodile priobalne dijelove Hrvatske, jako nevrijeme pogodilo je i Crnu Goru, a stanje je posebno bilo kritično u Herceg Novom i u Budvi. Čak na plaži Jaz u Budvi more prijeti da će poplaviti nekoliko stambenih objekata.
Služba zaštite i spašavanja u Budvi crpila je vodu iz nekoliko poplavljenih stambeno-poslovnih objekata i postavljala je vreće s pijeskom kako bi zaštitila Stari grad od poplave.
 

U ostalim dijelovima Crne Gore situacija je stabilna, vodostaj rijeka i Skadarskog jezera je u blagom porastu, a nije bilo ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim. Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i prati stanje na terenu.

Vjetar je sinoć oštetio i inventar na plaži Richardova glava u Budvi. Veliki valovi su uništili terase, a voda je kroz vrata prodirala u Stari grad.
 


I u Herceg Novom zabilježeno je jako nevrijeme, a najjači vjetar bio je jutros oko osam sati i iznosio je 68 km/h. Također, u ovom gradu pao je 31 litar kiše po metru kvadratnom,piše Klix