Podijeli članak

Tagovi

Nisu me omele priče o transferu, ja razmišljam samo o nogometu, rekao je Dani Olmo nakon završetka ljetnog prijelaznog roka. Mnogi su mislili da će mentalno potonuti jer je nekoliko puta rekao da želi otići iz Dinama, no jednostavno to nije on.

On je svjestan da će samo još većim zalaganjem i boljim igrama privući još veći broj klubova i onda si osigurati bogati transfer u neku od liga petice. Ta odlučnost, pobjednički mentalitet i zrelost su zaista nevjerojatni kada uzmemo u obzir da mu je samo 21 godina. 

Velika želja mu je bila zaigrati u Ligi prvaka, a to je napokon ostvario u utakmici protiv Atalante (4-0). I to na kakav način! Dani je odigrao zaista doktorski, poput pravog nogometnog genijalca kojem samo morate dati loptu u noge i jednostavno uživati gledajući ga. A tako je i bilo.

Igrao se nogometa protiv Talijana, radio je što god je htio. Malo lijevo, malo desno, pa tunel kroz noge, rolica. Izludio je igrače Atalante i na kraju skupio nevjerojatnih 10 driblinga iz 14 pokušaja i to protiv treće momčadi talijanske lige. Floskula kako se lijepi nekome lopta za nogu je postala već otrcana fraza, no Španjolac je to dokazao. Lopta kao da ima GPS u sebi i kao da ga prati cijelo vrijeme. Nekim igračima ne trebaju golovi i asistencije da bi bili prepoznati i ponijeti titulu igrača utakmice. Dovoljno je samo razumjeti metodiku nogometne igre i malo zaviriti u nogometne statistike koje otkrivaju kakvu magiju ovaj dečko posjeduje.

Koliko je moćan na lopti dokazuje podatak da je imao više driblinga od čak osam momčadi, a među njima je i aktualni europski prvak Liverpool čiji su svi igrači skupili samo devet driblinga. Više driblinga imao je i od kompletne momčadi Atletico Madrida (9), Tottenhama (8), Slavije Prag (7), Zenita (7), Leipziga (8), Valencije (6) i Salzburga (6).