Podijeli članak

Zakira Mahmutović Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je jučer ubijen u JU Studentski centar SŽ u sarajevskom naselju Nedžarići obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubojstvo Seada Tahirovića. Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojalo neprijateljsko raspoloženje, javlja N1

"Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra Sarajevo i htjela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubojice Tahirovića i mog supruga, ali jeste neprijateljsko raspoloženje postojalo. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sjedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svjedoci koji su već dali iskaz u policiji", kazala je Mahmutović Škrijelj.

Podsjetimo, Tahirović je osumnjičen da je jučer hladnim oružjem usmrtio muškarca inicijala A. Š. Žrtva je preminula usljed ozlijeda koje je zadobila u predjelu grudnog koša.

Osumnjičeni je predat u nadležnost Županijskog tužiteljstva SŽ i u pritvoru će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga u zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenom.