Podijeli članak

Odvjetnik Branko Šerić za Index je potvrdio kako će sutra prvi put posjetiti svoga branjenika Filipa Zavadlava.

Njihov susret dogodit će se u Zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Ne zna koliko će trajati vještačenje

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava još nije počelo, a Šerić nam nije ni otprilike mogao reći koliko će potrajati.

Vještačenjem će se utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja zločina bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv. O toj činjenici ovisit će visina kazne.

Podsjetimo, trostruki ubojica Filip Zavadlav je u bolnicu doveden još u utorak navečer. Kako doznajemo, nalazi se u izolaciji.

To znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima.

Šerić nam je rekao kako je svog branjenika želio posjetiti odmah, no to nije bilo moguće.

"Nažalost je tako. Posjete su u ponedjeljak i srijedu i ja ga ne mogu posjetiti prije ponedjeljka, iako sam to htio odmah učiniti. To je trebalo i meni i njemu", rekao nam je Šerić.

Kako smo pisali, Šerić, koji je Zavadlava pristao braniti na poziv samoorganiziranih grupa podrške osumnjičenom trostrukom ubojici, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Napadnut u centru Splita

Odvjetnik Šerić je zbog toga što je pristao braniti Zavadlava napadnut u samom centru Splita.

"U utorak je to bilo, kada sam zbog ovog slučaja došao u Split. Na Matejuški sam bio na ručku i prolazio sam Rivom kod samostana sv. Frane.To se dogodilo kod platoa, kod štekata jednog restorana. Krupni mlađi čovjek je počeo vikati i vrijeđati. Oko njega je bilo još nekoliko ljudi", ispričao je Šerić, koji nije htio alarmirati javnost, ali se vijest proširila.