Podijeli članak

Nakon što je proljetos tvrtka predstavila redizajniranu uslugu za slanje elektroničke pošte, a s njom i hrpu korisnih alata, stiže vijest da se testira nova značajka. Riječ je o zakazivanju slanja poruka za određeni termin u budućnosti za aplikaciju na Androidu.

Već smo dosta pisali o redizajnu Gmaila, no ima toga još. Google se odlučio da u aplikaciju e-pošte za Android doda još jednu značajku – zakazivanje slanja poruka.

Dokaz o tome nalazi se u kodu novog ažuriranja u koji je dodana komanda 'menu_schedule_send', a koja služi tomu da se poruke napišu i pripreme, a zatim zakažu za slanje u nekom trenutku u budućnosti, piše Digital Trends.

Za sada postoje samo neslužbene aplikacije i dodaci koji to mogu, što pokazuje da ima interesa i za takav alat. Posebno bi koristan mogao biti službama za odnose s javnošću, pošiljateljima koji šalju poruke primateljima u drugoj vremenskoj zoni ili onima koji žele da se poruka stigne u određeno vrijeme.

S nedavnim redizajniranim Gmailom, Google je predstavio još nekoliko alata koji pomažu korisnicima. Primjerice, uvedena je odgoda čitanja pošte za kasnije (snooze), podsjetnik na neodgovorene poruke (nudge), automatski odgovori, ograničavanje prosljeđivanja poruka i drugo.

'Kao dio redizajna, čvrsto smo integrirali Gmail i druge G Suite aplikacije koje svakodnevno koristite', priopćili su u travnju. 'Sada se možete brzo referirati, izraditi ili urediti pozivnice putem Kalendara, sačuvati ideje u odjeljku Keep i upravljanje datotekama u Zadacima s bočne strane u pristigloj pošti.'

A sada su dodali još jednu korisnu značajku. No, nova značajka zakazivanja pošte nije samo Googleov patent. Korisnici Microsoftovog Outlooka već ga koriste prilikom pisanja poruke, ali opcija je dostupna samo za način rada izvan mreže.

Ostale značajke uključuju nove izvanmrežne mogućnosti, alat za izradu zadataka koji se integrira s G Suiteom i jednostavan pristup Gmail dodatcima kao što su Intuit QuickBooks Invoicing, Dialpad, Trello i drugi.

Google još uvijek nije službeno najavio zakazivanje e-pošte, niti kod daje naznake kada će usluga stići. Kako je ova verzija Gmaila za Android dospjela u javnost nije poznato, no pretpostavlja se da je legitimna s obzirom da ju je Google tajno potpisao. No, čak i ako aplikacija sadrži točan kod, usluga vjerojatno još nije aktivna ili je trenutačno dostupna za samo nekolicinu beta testera.