Podijeli članak

Proteklog vikenda u Livnu je održano okupljanje kadetske taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine. Treneri kadetske reprezentacije  Mladen Ristić i Vedran Ćubela pozvali su 21 kadetkinju/kadeta (Rijad Ahmic, Davud Mesinovic, Eman Saric, Sahic Adin, Samir Softic, Niksa Stanisavljevic, Segej Teofilovic, Petar Glavocevic, Imran Basic, Emir Tihic, Sarja Kajevic, Marijana Tanasic, Ada Avdagic, Dzejla Makas, Sara Ticinovic, Zorana Sandic, Elva Gadzo, Petra Zdero, Emina Hanic, Dua Ahmad, Nadina Mehmedovic) , a sve s ciljem odabira najboljih koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom kadetskom prvenstvu koje će se održati u rujnu. 

Održana su četiri treninga, a treneri su zadovoljni prikazanom formom bh. reprezentativaca. 

Također, u Livnu je održano  i polaganje za Poom/Dan zvanja u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Polaganju je pristupilo 17 kandidata koji su uspješno položili.

Pored navedenih aktivnosti, seniori taekwondo reprezentacije BiH, Nedžad Husić i Karlo Galić, u pratnji trenera Harisa Husića nastupili su na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Tarragoni, Španjolska. 

Nažalost,bh. natjecatelji nisu imali sreće te su zaustavljeni u prvom kolu natjecanja. Na Mediteranskim igrama sudio je IR sudac Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Belmir Berberović.

„Protekli vikend Taekwondo savez Bosne i Hercegovine  uspješno je realizirao tri aktivnosti, okupljanje kadetske reprezentacije, polaganje za Poom/Dan zvanja te nastup na Mediteranskim igrama. Zadovoljni  smo prikazanim trudom i zalaganjem svih naših članovi te uistinu možemo biti ponosni na njih.  U mjesecu rujnu nas očekuje nastup na Europskom kadetskom prvenstvu na kojem će nastupiti 20 kadetkinja/kadeta u pratnji trenera reprezentacije. Podsjećamo da smo u zadnjoj godini ostvarili 3 velike medalje, zlato Katarine Kraišnik na Europskom kadetskom prvenstvu 2017.godine, bronca Nedžada Husića na Europskom juniorskom prvenstvu 2017. godine i bronca Nedžada Husića na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2018.godine, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti s ovako dobrim rezultatima“, poručili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.