Podijeli članak

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuškim te Likovnom udrugom „Brijeg“, organizirala je „Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat 2019.“.
 
Svečano otvaranje likovne kolonije upriličeno je u petak 9. kolovoza, na Vodopadu Koćuša. Nazočnim slikarima i gostima, u ime organizatora, obratili su se Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški te Srećko Slišković, predsjednik Likovne kolonije „Brijeg“, koji su uz srdačne pozdrave dobrodošlice, među ostalim, zahvalili slikarima što su se odazvali pozivu da sudjeluju na prvoj eko likovnoj koloniji na rijeci Trebižat, izrazivši pri tome želju da ista postane tradicionalna. Zasigurno će to i postati, budući da slikari nisu krili oduševljenje organizacijom likovne kolonije, kao ujedno i prekrasnim prirodnim, ugodnim ambijentom Vodopada Koćuša.
 
Na likovnoj koloniji, koja je trajala dva dana, sudjelovali su ljubuški i gostujući slikari koji su oslikali blagodati rijeke Trebižat, kao ujedno i druga prirodna te kulturna bogatstva Grada Ljubuškog, kojima isti obiluje. 
 
Sudjelovali su: Jure Paponja, Tamara Herceg, Ivana Pavlović, Slađana Milićević, Jure Pešorda, Nikica Sabljić, Zdravko Rogić,  Ljilja Petković, Lenka Primorac, Antonija Bubalo, Mila Zorić, Karmela Bošnjak, Marina Ivanković, Marijana Lasić, Mirjana Miloš, Anđelka Hrkać, Vesna Kvesić, Lenka Primorac, Maja Ćubela, Branko Širić i Marija Sabljić.
 
Po okončanju likovne kolonije, u subotu 10. kolovoza, s početkom u 19.30 sati, upriličena je izložba radova nastalih na istoj.
 
Velik broj ljubuških žitelja te turista uživali su u razmatranju uistinu prekrasnog izložbenog postava, među njima i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, državni tajnik RH Zvonko Milas i Ornela Vištica – koji su iskazali podršku i divljenje slikarima.