Podijeli članak

Na Boračkom jezeru danas je završen Međunarodni triatlon kup “Kulin ban“, koji organizira Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog odbor BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Europske triatlon unije.

U konkurenciji 45 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Srbije, u glavnoj trci u disciplini sprint triatlon prvo mjesto osvojio je Ervin Pašić s vremenom od 1:34:45, a drugo i treće pripali su Aldinu Rizviću 1:35:20, te Igoru Mandušiću 1:36:06. 

Muhamed Džonko je bio najmlađi natjecatelj koji se danas prepustio sportskom izazovu sprint triatlona koji se sastoji od tri discipline: plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje pet kilometara. 

"Međunarodni triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom jezeru potvrdio je još jednom rast popularnosti ovog sporta i u našoj zemlji, gdje iz godine u godinu bilježimo sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH. Natjecatelji su pokazali zavidnu snagu i pripremljenost, a grupe iz susjednih zemalja su osim lijepog sportskog druženja spoznale ljepote jednog dijela Hercegovine", kaže Elmir Hadžialić, predsjednik Triatlon asocijacije u BiH.