Podijeli članak

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a u okviru obilježavanja Tjedna talijanskoga jezika u Bosni i Hercegovini, održali su predavanja prof. dr. sc. Antonio Rostagno i prof. dr. sc. Sonia Bellavia sa Sveučilišta La Sapienza iz Rima o talijanskom jeziku na teatarskoj sceni te o glazbi.

Dan talijanskoga jezika na Filozofskom fakultetu SUM-a otvorio je veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nj. E. Nicola Minasi koji je istaknuo da imaju vrlo dobru suradnju sa SUM-om, ali kako će ju nastojati poboljšati kroz razmjenu studenata te kroz širenje znanja talijanskoga jezika.

„Jako sam zadovoljan odazivom studenata jer njihov dolazak potvrđuje da žele učiti talijanski jezik. To je prilika mladim ljudima da rade s talijanskim turistima koji dolaze u Mostar i BiH. Iz Bosne i Hercegovine, zadnjih godina, na talijanskim sveučilištima je na razmjeni više od stotinu studenata“, kazao je veleposlanik Nj. E. Minasi. 

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić naglasila je kako je SUM-u čast što su domaćini jedne ovakve kulturne manifestacije.