Podijeli članak

Robert Prosinečki više nije izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

Na danas održanoj, telefonskoj sjednici, članovi Izvršnog odbora NSBiH su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa Prosinečkim.

- Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignuta je visoka razina suglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u doigravanju kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Europsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja suradnja bila veoma profesionalna i kooperativna - priopćeno je iz Saveza.

Na sjednici je zaključeno kako je u razumnom roku potrebno izraditi cjelovit plan priprema "A" reprezentacije za odigravanje utakmica doigravanja, koji uključuje i izbor novog izbornika.