Podijeli članak

Odgođena je za sutra najavljena sjednica Vijeća ministara u tehničkom mandatu, objavljeno je na internet stranici ove institucije, ali nije naveden i razlog.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su, između ostalog, materijali Ministarstva sigurnosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu.

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH proveo je natječajnu proceduru za izbor direktora SIPA-e na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio kako nema načina da Vijeće ministara u sadašnjem sazivu u nazočnosti predstavnika ove stranke imenuje direktore SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Vijeće ministara u tehničkom mandatu trebalo bi razmotriti informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzeti u okviru procesa europskih integracija BiH, a koju je Direkcija za europske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.