Podijeli članak

Tagovi

Nakon više od mjesec dana borbe sa novim koronavirusom preminuo je liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nekirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), priopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku da sa njim surađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio", navodi se u priopćenju UKC RS.

Dr. Marko Pekija rođen je 8. rujna 1983. godine u Banja Luci. Medicinski fakultet u Banja Luci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. kolovoza 2013. godine.

U Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. ožujka 2019. godine gdje dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.