Podijeli članak

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto na današnjem nastavku 8. sjednice tijekom rasprave o Posebnom izvješću o nacionalnoj i spolnoj strukturi zaposlenih u policijsko-sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini osvrnula se na dio izvješća koje se odnosi na nacionalnu strukturu zaposlenih u MUP-u Bosansko – podrnjske županije.

U svom izlaganju Krišto je istaknula kako od 221 zaposlenog u MUP – u Bosansko podrinjske županije nema niti jednog zaposlenog Hrvata, te kako u nacionalnoj strukturi rukovodnih radnika od ukupno 33 također nema niti jedan Hrvat, piše Večernji.ba. 

„Samo podsjećanja radi kada je u pitanju Bosansko – podrinjska županija imamo gospodina Edina Fejzića koji je izaslanik u Klubu hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH, pa me čudi ako u toj županiji imamo osobe da ih biramo u Dom naroda da pored tog gospodina nemamo niti jednog zaposlenog Hrvata u institucijama Bosansko – podrinjske županije koji bi ga birao“, poručila je Krišto.