Podijeli članak

Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine bit će podnesen izvještaj protiv Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Željka Vujića i Vladana Kakuće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Očekuje se njihovo provođenje u prostorije Tužiteljstva BiH, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a.

Postoje osnovi sumnje da su navedene osobe počinile i krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Ove osobe su među ukupno 16 osoba uhićenih jučer okviru akcije "Kristal”, koju su proveli pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina, u bijeljinskom mjestu Suvo Polje.

Lišenje slobode izvršeno je u vikend kući vlasništvo Milisava Tomića. 

Osim njega, uhićeni su Aleksandar Gajić iz Bijeljine, Pavle Stević iz Brčkog, Željko Simić iz Ugljevika, Radan Dotlić iz Bijeljine, Savo Simić iz Ugljevika, Siniša Perića iz Bijeljine, Radoslav Simića iz Bijeljine, Perić Danijel Perić iz Bijeljine, Zlatan Ćuk iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Vladan Kakuća iz Bijeljine, Srđan Mićić iz Brčkog, Elvis Hodžić iz Lukavca, Željko Vujić iz Bijeljine i Tijana Maksimović zv.Tijana Ajfon iz Rume. 

Također u službene prostorije dovedene su i osobe Sašo Belić iz Slovenije, Riccardo Merdausl iz Slovenije, Slaviša Drobić iz Slovenije, Slavko Vinčić iz Slovenije, Saša Petrović iz Čačka (žensko), Sofija Gačić iz Beograda, Marija Krstić iz Beograda, te Jovana Denić iz Mladenovca, Dejan Kakuća iz Bijeljine, Marko Erkić iz Bijeljine, Damir Hamzić iz Bijeljine i Aleksa Despotović iz Bijeljine.

Sve navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka.